ukuchtili chutný recept od McCain: Zeleninovo-marhuľové ragú
McCAIN RECEPTY

Zeleninovo-marhuľové ragú

< Zeleninovo-marhuľové ragú

  • Hranolčeky do rúry
  • 30'
  • 4 osoby

Zoznam zložiek:

  • 400 g Fri'Style
  • 600 g filé z kurčacích pŕs
  • 1 lyžička horčice
  • čierne korenie
  • soľ
  • 50 g múky
  • 10 g mletého karí
  • 2 vajcia
  • 200 g mletých mandlí
  • 200 g strúhanky
  • arašidový olej na vyprážanie
  • 1 mladá cibuľka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 10 g čerstvého zázvoru
  • feferónka
  • 250 g cukrového hrášku
  • 200 ml hydinového bujónu
  • 125 ml smotany na šľahanie alebo hustého kokosového mlieka
  • 2 marhule
  • 1 štipka soli
  • 1 štipka cukru
  • 1 lyžička horčice

Plátky z kurčaťa pokrájať na kocky a okoreniť soľou a čiernym korením. Rozbiť a rozmiešať vajcia. Do strúhanky pridať mleté mandle. Múku vymiešať s karí. Na kocky pokrájané kurčacie mäso obaliť najprv v múke zmiešanej s karí, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke s mandľami.

Cibuľku umyť, osušiť a pokrájať na kolieska. Cesnak ošúpať a rozotrieť s troškou soli.

Feferónku umyť, prekrojiť po dĺžke, odstrániť semenníky a pokrájať na tenučké pásiky.

Z cukrového hrášku odstrániť konce a struky pokrájať naprieč, na pásiky široké asi 1-2 cm. Marhule prepoliť, odstrániť kôstky a posekať na pásiky.

Cesnak podusiť vo 2 lyžičkách oleja, až kým nezosklovatie. Pridať pokrájaný cukrový hrášok, marhule, feferónku a nadrobno postrúhaný zázvor. Podliať hydinovým bujónom a variť 5 min. Po 4 minútach pridať posekanú cibuľku a smotanu na šľahanie.

Dochutiť soľou, cukrom a horčicou. Kúsky kurčaťa vyprážať v arašidovom oleji, až kým nebudú chrumkavé a zlatisté. Podávať so Fri'Style pripravenými podľa návodu na obale.

  • Stredne náročné
  • 30'
  • 4 osoby

Dajte nám LIKE na Facebooku

ROBÍME DOBRO
Jedným z našich cieľov je šetriť vodou

Zodpovednosť k životnému prostrediu

Zistite viac
Najčítanejšie
články