ukuchtili chutný recept od McCain: Suflé z kozieho syra
McCAIN RECEPTY

Suflé z kozieho syra

< Suflé z kozieho syra

  • Hranolčeky do rúry
  • 30'
  • 4 osoby

Zoznam zložiek:

  • 1 balenie hranolčekov McCain Fri'Style
  • 150 g (tvrdého) kozieho syra
  • (balenie) špenát
  • pohár nízkotučnej smotany
  • 1/4 pohára strúhanky
  • 30 g masla
  • 2 lyžice múky
  • 1 pohár mlieka
  • 4 vajíčka (žĺtka a bielka oddeliť)
  • 1/4 lyžičky cayenského korenia
  • formy na suflé alebo malé žiaruvzdorné nádoby
  • olej na vymastenie formy

Najskôr si pripravíme špenátovo-smotanovú omáčku:
• špenát umyjeme v horúcej vode,
• vytlačíme nadbytočnú tekutinu,
• začneme miešať a postupne pridávame smotanu, pokým nebude zmes krémová.

Rúru vyhrejeme na 180 °C. Nádoby potrieme olejom a vysypeme strúhankou. Rozpustíme maslo, pridáme múku, miešame a pražíme do zhustnutia. Za stáleho miešania pomaly dolievame mlieko, kým sa nezačne variť a hustnúť. Necháme trochu vychladnúť, prelejeme do misky, pridáme žĺtka, korenie a postrúhaný syr. Všetko premiešame. Počkáme asi 15 minút, kým zmes nevychladne.
Vyšľaháme sneh z bielkov. Rozdelíme ho na 2 polovice a veľmi opatrne primiešame k syrovej zmesi. Naplníme ňou nádoby. 
Zmrazené hranolčeky McCain Fri'Style rozložíme na plech a zarovnáme. Nepridávame olej. Pečieme v strede rúry okolo 5 minút, potom na voľnú mriežku rúry dáme nádobu so syrovo-bielkovou hmotou. Nezakrytú ju necháme piecť 15 minút. Počkáme, kým suflé nenarastie a nebude mať zlatú farbu a kým sa hranolčeky neupečú do zlata. 
Na tanier vylejeme špenátovo-smotanovú omáčku, potom dáme na tanier suflé, ktoré jemne polejeme omáčkou. Podávame s hranolčekmi McCain Fri'Style!

Suflé z kozieho syra
  • Stredne náročné
  • 30'
  • 4 osoby

VIAC NÁPADOV

DOBRÉ
NÁPADY

Dajte nám LIKE na Facebooku

ROBÍME DOBRO
Jedným z našich cieľov je šetriť vodou

Zodpovednosť k životnému prostrediu

Zistite viac
Najčítanejšie
články