Kuracie šašlíky v medovej marináde
<
- Pre deti
- 30'
- 4 osoby
Zoznam zložiek:
- 1 balenie zemiakových pochúťok McCain Smiles
- 500 g kuracích pŕs
- 1 lyžička sezamového oleja
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica medu
- 2 celé kukurice
- 1 balenie malých mrkvičiek (okolo 15 kusov v balení)
Paličky na šašlíky namočíme na 30 minút do teplej vody. Mäso pokrájame na 2 cm kocky. Zmiešame suroviny na marinádu (1 lyžička sezamového oleja, 2 lyžičky sójovej omáčky, 1 lyžica medu) a trochu zohrejeme, aby sa med dobre spojil s ostatnými surovinami.
Mrkvičky uvaríme tak, aby zostali trochu tvrdé (asi 15-20 minút). V druhom hrnci zohrejeme vodu, pridáme lyžičku soli a lyžičku cukru. Do vriacej vody vhodíme kukuricu. Čas prípravy kukurice závisí od jej druhu. Najčastejšie ju stačí variť okolo 30 minút.
Mäso s marinádou vložíme do vrecúška a suroviny dobre premiešame. Odložíme ich aspoň na 30 minút do chladničky. Pripravíme šašlíky, snažíme sa poriadne napichovať jednotlivé kúsky na paličky. Rozpálime gril a pečieme šašlíky 3 minúty z každej strany.
Podávame s varenou zeleninou a kukuricou pokrájanou na kúsky.
Deťom toto jedlo najviac chutí, keď ho podávame s McCain Smiles, ktoré pripravíme podľa návodu na obale.
- Ľahké
- 30'
- 4 osoby