ukuchtili chutný recept od McCain: Bravčová panenka so smotanovou omáčkou a šalviou
McCAIN RECEPTY

Bravčová panenka so smotanovou omáčkou a šalviou

< Bravčová panenka so smotanovou omáčkou a šalviou

  • Zemiačiky
  • 30'
  • 4 osoby

Zoznam zložiek:

  • 1 balenie zemiakov McCain Country Potatoes Crinkle
  • 600 g bravčovej panenky
  • 160 g prerastenej slaniny nakrájanej na tenké plátky
  • 1 cibuľa (60 g)
  • 1 malá cuketa (100 g)
  • 1 PL masla
  • 4 šalviové lístky
  • 200 g šampiňónov
  • 1 ČL francúzskej horčice (hrubozrnnej)
  • 200 ml smotany
  • Soľ a korenie
  • Citrón

1. Plátky slaniny poukladáme na potravinársku fóliu vedľa seba tak, aby sa trochu prekrývali. Bravčovú panenku natrieme horčicou, posypeme ju korením, položíme ju na plátky slaniny a zabalíme. Nakoniec fóliu odstránime.

2. Ošúpeme cibuľu, odkrojíme z nej konce a nakrájame ju pozdĺžne na štvrtiny. Potom každú štvrtinu ešte raz rozštvrtíme. Cuketu nakrájame na kolieska hrubé asi 1 cm.

3. Zemiaky McCain Country Potatoes Crinkle upečieme v rúre podľa návodu na obale.

4. Bravčovú panenku nakrájame na medailóniky s hrúbkou asi 2,5 cm. Striedavo ich napichujeme na špajdle s cibuľou a kolieskami cukety.

5. Šampiňóny očistíme, umyjeme a osušíme. Odkrojíme stopky a nakrájame ich na štvrťky. Umyjeme lístky šalvie. Väčšie lístky nakrájame na prúžky.

6. Šašlíky opražíme na masle z každej strany. Pridáme šampiňóny a chvíľu ich pražíme spolu so šašlíkmi. Pridáme šalviu a smotanu.

7. Prikryjeme a varíme asi 3 minúty nad slabým plameňom. Nakoniec dochutíme horčicou, soľou, korením a citrónom. Podávame so zemiakmi McCain Country Potatoes Crinkle.

Priemerné nutričné hodnoty:

Kalórie: 692 kJ: 2 920 Bielkoviny: 45 gramov Tuky: 41 g Sacharidy: 35 g

Dajte nám LIKE na Facebooku

ROBÍME DOBRO
Jedným z našich cieľov je šetriť vodou

Zodpovednosť k životnému prostrediu

Zistite viac
Najčítanejšie
články